dinsdag 28 augustus 2012

KAARTEN








vrijdag 24 augustus 2012

Leuke verrassing

Tijdens de wintermaanden heb ik heel wat afgesurft op de breiblogs, ik vond het heel interessant en heb er veel bijgeleerd en nieuwe ideeën opgedaan. Maar de blog die mij het meest raakte was wel die van Mieke van Gebreide Sjaals. Ik voelde me van in het begin verwant met haar, haar sjaals, de breipatronen, de passie voor het verzamelen van breiwol en de laatste weken de prachtige Orenburgse sjaals die ze vanuit Rusland laat overkomen. Je kan op haar blog hiervan een paar heel interessante filmpjes zien.


Zo trok ik mijn stoute schoenen aan en stuurde haar een mailtje. Onze mailconversaties zijn ondertussen wekelijkse kost geworden, een uitwisseling van ideeën en tips en hopelijk ontmoet ik haar dit najaar. Maar zo kwam het dat ze me gisteren een verrassing bezorgde door een blogpost te schrijven over mijn kaarten. Ik had haar namelijk een kaart opgestuurd om haar te bedanken omdat ik blij was haar te leren kennen.


Elke kaart is uniek en origineel. Ik kan geen twee dezelfde maken. Als ik deze kaarten maak voel ik me een beetje in een andere wereld. Je kan er ook heel veel boodschappen in terugvinden, en elke dag ontdek je iets nieuws. Maar vooral de kleuren spreken me aan.





Indien je interesse hebt, kun je altijd mailen naar nadine.vanzandycke@hotmail.com. Ik vraag €3 euro voor een kaart met envelop + verzendingskosten. Er zullen regelmatig nieuwe kaarten online komen.

En Mieke nog eens duizend maal dank voor je blogpost en onze gedeelde passie!

donderdag 16 augustus 2012

Prutswerkje

Een jaar geleden kocht ik een slotje voor een geldbeugel, ik haakte twee rondes, stak het in elkaar en naaide het aan het slotje. Maar al kort daarna dacht ik dat die eurocentjes van het gewicht alles gingen laten uitrekken. En aangezien ik niet meer overal goed bij kon lukte het maar om een halve voering er in te steken. In oktober zei mijn collega Nadia, hé laat je geldbeugeltje nog eens zien dat zou misschien een leuk idee zijn voor een cadeautje voor mijn dochter met Nieuwjaar.


Deze keer moest ik het toch beter afwerken en dat was een heel zoekwerkje. Op die moment hadden we een zalig najaar en ik genoot liever nog wat van het zonnetje en twijfelde of ik het nog opnieuw ging proberen, want dan moest het wel perfect in elkaar zitten.


Eens ik de juiste truc had gevonden werd het ook leuk om er bloemetjes op te haken en kralen in te verwerken. En gingen we ook naar Ikea om stofjes want die zijn kleurrijk en heel stevig. (In de eerste foto zie je de voering liggen.)


Ondertussen zijn we 25 geldbeugeltjes verder, is het bijna routine geworden. Maar het is leuk om de kleuren en versieringen en kralen te zoeken. Al bij al blijft het een prutswerkje van ettelijke uren en het moeilijkste is alles aan het slotje bevestigen want na elk werkje is mijn middenvinger doorprikt.


Deze laatste foto was mijn eerste portemonneeken, het slotje is gebleven maar het haakwerk is ondertussen vervangen en doet al 8 maanden perfect zijn dienst.

zondag 5 augustus 2012

Ambachtelijk Weekend

Elk jaar kijk ik al een paar maanden op voorhand uit naar het Ambachtelijk Weekend dat wordt gehouden in het Waasland en Zeeland. Zo gauw de brochure met de deelnemers en de wegenkaart uit is haast ik me naar de dienst toerisme om deze op te halen en uit te pluizen waar ik zoal naartoe wil. En soms vallen dingen tegen en soms kom je voor verrassingen te staan, in de positieve zin. Drie jaar geleden kwamen we voor het eerst op de Wolboerderij Blij Bezuiden in Koewacht, en daar kon ik mijn hartje ophalen aan de breiwol en de spinsters, ook al was ik er op die moment toen niet zelf mee bezig. Er was zelfs een winkel aan verbonden met breiwol en spinnewielen.  Ik kocht een klein pakje gekrulde wol van het ras Wensleydale, puur omdat ik verzot was op de handgeverfde kleur. Op de foto zie je hoe ik de schat koester. En de sfeer was er buitengewoon gezellig.


 Er werden workshops gegeven en de weergoden waren ook van de partij.


Vorig jaar, twee jaar na aankoop, nam ik mijn groene schat mee in de hoop iemand te vinden die het voor mij kon spinnen en je ziet hieronder dat dit gelukt is. Nu ligt het bolletje van 30 gram te wachten op inspiratie om verwerkt te worden. Het idee ontstond om ook eens mee te doen met het Ambachtelijk Weekend en zo ging ik te rade bij Janny van Wolboerderij Blij Bezuiden of dit kon.


Dit was geen probleem en zo ben ikzelf dit jaar van de partij! Vooral met mijn kaarten maar toch ook met een aantal gebreide sjaals. Het gaat door in het weekend van 18 en 19 augustus. Zelf heb nog een beetje beginnerskoorts en zal er dus alleen zijn op zaterdag 18 augustus om te proberen en als het meevalt ben ik er volgend jaar twee dagen. Er zijn dit jaar verschillende deelnemers en je kan er hier alles over lezen.


Gelukkig valt dit in onze verlofperiode want ik weet nu al dat ik de dagen ervoor toch ettelijke uurtjes zal wakker liggen. Ik heb ook vernomen van Janny dat er vanaf september terug spin- en breiavonden zijn en daar wil ik ook graag bij zijn. Het voelt alsof alles stilaan op zijn plaats valt.