zaterdag 30 juni 2012

Flying Colours

Vandaag zou ik graag een paar van mijn kaarten laten zien, iets waar ik 1,5 jaar geleden mee ben begonnen. Hier kan ik me echt in uitleven als we het over kleuren hebben. Mijn lievelingskleuren zijn alle tinten van paars en groen,er is echter 1 kleur waar ik geen band mee heb en dat is bruin, bah bah bah, ik vind het verschrikkelijk maar weet niet hoe dit komt.


De drie kaarten die je hier ziet, staan nu al die tijd op een zichtbare plaats in huis en nog alle dagen geniet ik er van.


De volgende weken zal ik tussendoor nog meer van mijn kaarten laten zien, tussen het breiwerk in. De kaarten zijn overigens 13cm op 13 cm.


De titel van deze post, Flying Colours, hadden wij vorig jaar gekozen om een website te maken van mijn kaarten, het is nooit zover gekomen en nu een jaar later is het een blog geworden en dat is zoveel plezanter. "Flying" betekent voor mij niet alleen vliegen en vliegtuigen, maar vooral vogels waar ik toch een speciale band mee heb. Dagelijks geef ik eten aan mussen, tortels, koolmeesjes, groenlings, merels e.a. En colours is mijn dagelijkse portie kleuren. We konden echter mijn blog zo niet noemen omdat de naam reeds bestond!

Voor iedereen een zonnig en kleurrijk weekend gewenst!

vrijdag 29 juni 2012

Kleurige lacesjaal

Zoals ik gisteren had beloofd, vandaag de foto's van de afgewerkte sjaal.


Je zou denken, zoveel gaatjes dus fris genoeg, maar neen, deze sjaal geeft enorm veel warmte. Er zit trouwens 75 % wol in, dus het is niet geschikt voor warme zomerdagen, maar wel voor frissere dagen in het najaar.


Hieronder nog een detailfoto. Meer informatie i.v.m. welke wol ik heb gebruikt in de vorige post.


Momenteel een beetje ambitieus en twee sjaals tegelijk opgezet maar morgen eerst een paar foto's van mijn tweede passie, namelijk encaustic, of simpel gezegd kaarten maken.

donderdag 28 juni 2012

Lace sjaal blocken

Na vele "hersenkronkels" omtrent blocken op de breiblogs en totaal niet wetend wat dit wou zeggen kwam ik in een breiwolwinkel een dame tegen die me wel een beetje uitleg wou geven. Ze vertelde me, je gaat om een isomo plaat en fijne nageltjes bij de doe-het-zelf, je spant je sjaal hier op en dan maak je hem nat. Ik zag ons al met een grote isomoplaat naar huis rijden, voor meer dan de helft uitstekend uit de koffer, en dan in stukken fladderend door de wind...

Neen dat was het niet, maar dan dacht ik ineens, we hebben toch een logeerbed, dus "block" ik gewoon op de matras, met kopspelden en dan natspuiten met de plantensproeier!


Gisteren aan het werkje begonnen, kramp gekregen in mijn nek, mijn rug half gebroken maar na een uurtje en 500 kopspelden verder kwam ik aan het eind van de matras, maar niet aan het eind van de sjaal! Dan maar in twee keer zeker...


De wol heb ik gekocht bij Wolhalla, van het merk Schoppel Wolle, Lace Ball in de kleur 1536 Fuchsienbeet. Op 100 gram zit 800 meter, de draad is dus heel dun. De sjaal is 45cm op 220cm geworden. Oorspronkelijk dacht ik, dit doe ik nooit meer, drie weken breien aan één stuk, maar nu ik het resultaat zie ga ik zeker nog meer lacesjaals maken!


Het voelde een beetje stuntelig voor de eerste keer, maar daarstraks ben ik de sjaal gaan losmaken en ik ben zo dolenthousiast over het resultaat, dat dit de eerste maar zeker niet de laatste zal zijn. Morgen meer foto's!

woensdag 27 juni 2012

Beginnerskoorts

Na me weken te verdiepen in de breiblogs groeide de interesse om misschien ook een blog te beginnen, maar hoe kreeg ik dat nu geleerd??? En wonder boven wonder zegt mijn dochter vandaag, "mam ik ga je een blog maken". Dus leer ik vanaf vandaag stap voor stap en doe ik mijn intrede in de breiblogwereld.

De eerste foto zijn mijn allereerste gebreide sokken ooit, ik zag vorig jaar dat in de top 3 van wereld 's breiwerk op nummer 2 sokken stonden en ik kon dat nog niet, alhoewel ik reeds enkele tientallen jaren brei. Ik kocht mij het boekje "Sokken brei je zo" en 5 priemen nr. 3 en sokkenwol en begon een beetje aarzelend, maar de uitleg is zo eenvoudig en goed omschreven dat het me gelukt is. Ondertussen zijn we 10 paar kousen en 2 paar wanten verder.

Wol gekocht bij Dolce Lana: Lang Mille Colori Socks & Lace

Heel veel keuze aan sokkenwol vind je bij Wolhalla o.a. (zie foto hieronder) de Toverbol Crazy van Schoppel Wolle, 100gr = 420 meter en voor de prijs van €9.95 en als je kleine voetjes hebt maak je gemakkelijk 2 paar kousen uit 1 bol. 



Momenteel ben ik terug sjaals aan het breien en een eerste sjaal aan het blocken, daar wist ik een maand geleden nog niets over, morgen meer nieuws hierover!